Cuilleron

Het wijnhuis: Cuilleron

Cave Yves Cuilleron is in hart en nieren een familiebedrijf. De passie voor wijn zit al drie generaties lang in de genen van de familie. Al drie generaties lang maakt de wijn deel uit van de familiegeschiedenis, zowel van vaders- als van moederskant. De  grootvader van Yves zijn vader is met de wijngaard begonnen in 1920. In 1947, verkocht hij zijn wijn in flessen. Zijn oom Antoine Cuilleron werd manager van het landgoed in 1960. In 1987, nam Yves op zijn beurt het bedrijf over, waarbij hij koos zich te vestigen op het domein van zijn moeder, Verlieu.

Yves Cuilleron was meer van plan zich bezig te houden met mechanica dan met wijn. Maar dat was zonder rekening te houden met de sterke familie tradities en opvoeding, waarin wijn en eten een prominente plaats innam. Jaren later, tijdens de militaire dienst van Yves Cuilleron in de Elzas en menige proeverijen en etentjes met vrienden heeft hij een passie voor wijn ontwikkeld. Toen zijn oom met pensioen ging, kwam het  keerpunt in zijn leven en koos hij voor de wijn! Er was geen opvolger, zijn ouders waren van plan het domein te verkopen. Yves aarzelden geen seconde. De wijn had hem terug naar de wijnstok gebracht.

Passie zonder hoge eisen te stellen is niet genoeg. Yves wilde daarom alles begrijpen en alles onder controle hebben. Om zijn wijnen "100% zelf geproduceerd" te maken weigerde hij het ‘kant en klaar denken’ en anderen te kopiëren. Altijd volgt hij persoonlijk elke stap van de productie, van de wijnstokken tot het bottelen. Het stellen van hoge eisen stimuleert hem om voortdurend na te denken over mijn werkwijze. Daarom heeft hij in 1992 een nieuwe kelder op Verlieu  gebouwd en uitgebreid in 1999. In 2007 is hij weer aan nieuwbouw en uitbreiding begonnen. Alle gebouwen voor de wijnbereiding,  de rijping, opslag en receptie werden opnieuw bedacht. Kortom, niets ontsnapt aan zijn aandacht: “dit is de prijs voor kwaliteit”.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Condrieu aoc 'La Petite Côte'
  Login voor de prijs
 2. Condrieu aoc 'Les Chaillets'
  Login voor de prijs
 3. Côte Rôtie aop Lieu dit 'Bonnivière'
  Login voor de prijs
 4. Marsanne igp 'Les Vignes d'à Côte'
  Login voor de prijs
 5. Roussanne igp 'Les Vignes d'à Côte'
  Login voor de prijs
 6. Saint-Joseph Blanc aoc 'Le Lombard'
  Login voor de prijs
 7. Saint-Joseph Rouge aoc 'Les Serines'
  Login voor de prijs
 8. Viognier igp 'Les Vignes d'à Côte'
  Login voor de prijs
 9. Viognier igp 'Les Vignes d'à Côte' Magnum
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst