Vinites ondersteunt diverse goede doelen en organisaties die een bijdrage leveren aan de hele gemeenschap of specifieke hulp behoevende groepen.

Spieren voor Spieren

Spieren voor Spieren gelooft dat ze samen met medisch specialisten, het bedrijfsleven en alle (top)sporters in Nederland kunnen zorgen voor een betere kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte en hun gezin en hen een beter perspectief voor de toekomst kunnen bieden. Als missie heeft Spieren voor Spieren om samen een vuist te maken en alle spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen.


Fonds Slachtofferhulp

Fonds Slachtofferhulp is het enige goede doel in Nederland dat zich in de breedte inzet om hulp aan slachtoffers mogelijk te maken. Slachtoffers van misdrijven, verkeersongevallen, rampen en medische ongevallen.


Ronald McDonald Kinderfonds

Als een kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Je wilt binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan als je kind je nodig heeft. Daarom zijn er de Ronald McDonald Huizen en heeft een ziek kind altijd z’n ouders dichtbij. Voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan.


Amsterdam Dinner Foundation

AIDS is een mondiaal probleem met een nationale dimensie. Daarom Amsterdam Dinner Foundation in 1992, tijdens het dieptepunt van de hiv-pandemie, Het Amsterdam Diner begonnen. Ontstaan vanuit het geloof in een wereld waar iedereen het recht heeft zichzelf te kunnen zijn en waardig te kunnen leven. Sindsdien is het fonds uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde liefdadigheidsdiners van Nederland. Er is veel bereikt sinds 1992 en er is nog zo veel meer te doen. Met bijna 15 miljoen mensen die nog steeds geen toegang hebben tot levensreddende behandelingen en nog elk jaar bijna 1 miljoen sterfgevallen is er nog altijd veel behoefte aan support.


Sterrengala Haarlem

Sterrengala Haarlem is een initiatief van Lionsclub Heemstede-Bennebroek en wordt in nauwe samen­werking met SOS Kinderdorpen en vele (Haarlemse) sponsoren en vrij­willigers georganiseerd. Alle opbrengsten van het gala gaan naar het geselecteerde project van SOS Kinderdorpen. Dit goede doel biedt hulp aan kansarme kinderen in 134 ontwikkelingslanden en gebieden. SOS Kinderdorpen helpt weeskinderen maar ook kinderen die de zorg van hun familie zijn verloren of dreigen te verliezen. Want om zich te kunnen ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen moeten kinderen waar ook ter wereld kunnen opgroeien binnen de veiligheid van een liefdevolle familie. SOS Kinderdorpen begint daarom bij de basis: een liefdevolle en veilige familie voor ieder kind.


Kunstlijn Haarlem

Jaarlijks organiseert de Kunstlijn een toonaangevend evenement van én voor hedendaagse kunstenaars uit Haarlem en omstreken. Het eerste weekend van november zetten de deelnemers hun deuren open voor het publiek. Solo- en groepstentoonstellingen zijn te bezoeken in open ateliers, galeries en musea. Wat Haarlem aan kwaliteit te bieden heeft op gebied van beeldende kunst is te zien op zo’n 150 bijzondere locaties.