Tabalí

Het wijnhuis: Tabalí

Tabalí omschrijft zichzelf als een uniek wijnhuis. De bijzondere aard van de terroir in elk van hun wijngaarden, wordt gewaardeerd door mensen die van wijnen met karakter houden. Tabalí zijn de pioniers en de grootste vernieuwers in het ontwikkelen van wijnbouw in de Limarí-vallei en ze zullen hier verder aan blijven werken.

Tabalí is al jaren een pionier en de meest iconische wijnmakerij in de Limarí-vallei. Bedrijfspresident Nicolás Luksic gaat voort in de voetsporen van zijn vader Guillermo Luksic, die in 2002 de wijnmakerij heeft opgericht, om ervoor te zorgen dat de geselecteerde plaatsen voor elke ras een eigenheid hebben die in elke wijn tot uitdrukking komt. Nicolás legt uit: "wat we zoeken is het produceren van kwalitatief hoogwaardige wijnen die hun oorsprong onthullen en de persoon die ze probeert naar de bodem en het klimaat van de wijngaarden van Tabalí vervoeren. Dat is wat mijn vader altijd wilde overbrengen."

Guillermo Luksic was de eerste zakenman die een moderne wijnmakerij bouwde in de Limarí-vallei. Hij had een speciale genegenheid voor de gemeente Ovalle, vanwege zijn moeder, Ena Craig. Ena Craig studeerde er aan de Amalia Errázuriz-school en in zin vroege kindertijd bezochten de familie en zijn vrienden vaak het gebied.

Hij was zeer sentimenteel over zijn moeder en zei eens: "Ik wil land in Ovalle hebben omdat het een fascinerend gebied is met zijn klimaat, temperatuur en het is er ook erg mooi".
Zo vroeg in de jaren negentig kocht Guillermo de Tabalí wijngaard, gelegen naast de Enchanted Valley (Nationaal Monument) en in 1993 plantte hij zijn eerste wijngaarden. De eerste Tabalí-merkwijnen werden in 2002 gelanceerd en hun hoge kwaliteit heeft ze snel erkend, zowel in Chili als op internationale markten.

In 2009, na jaren van geologische studies en experimenten in de voortdurende zoektocht naar innovatie en uitmuntendheid in de kwaliteit van zijn wijnen, heeft de wijnmakerij de Talinay wijngaard verworven. Deze wijngaard ligt naast het nationale park Fray Jorge en maakt deel uit van het UNESCO World Biosphere Reserve. Slechts 12 km van de kust, dit is de Limarí-vallei die het dichtst bij de oceaan ligt. Het nam Chili verrassend toe de Pinot Noir en Chardonnay wijnen uit zijn eerste oogst de beste in Chili werden genoemd.

Met het doel om nieuwe terroirs in het dal te zoeken, kocht Tabalí de voormalige El Bosque wijngaard in de bergachtige sector van Río Hurtado in 2010. Hier plantte het een wijngaard
Op een hoogte van 1.600 meter, waardoor Tabalí de enige wijnmakerij was om eigen wijngaarden van de oceaan naar de bergen in dezelfde vallei te bezitten.

Tenslotte, in 2013, onder leiding van Nicolás Luksic, heeft Tabalí een van de beste en meest exclusieve Cabernet Sauvignon wijngaarden in de Maipo-vallei verworven, met de bijzondere karakteristiek dat ze zich in het kustgebergte bevinden op de zuidelijke hellingen van colluviale bodems. Deze wijngaard biedt nieuwe mogelijkheden voor de wijnmakerij, die uiteindelijk heeft besloten om zijn portefeuille uit te breiden en andere wijnstreken te verkennen.

Tabalí heeft als doel een rolmodel te zijn en een niet-te-missen wijnmakerij in Chili, wiens wijnen worden erkend als echt uitzonderlijk, enkelvoudig en iets anders aanbieden.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

15 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Cabernet Sauvignon Gran Reserva 'Pedregoso'
  Login voor de prijs
 2. Carmenère Gran Reserva 'Pedregoso'
  Login voor de prijs
 3. Chardonnay 'Talinay'
  Login voor de prijs
 4. Chardonnay Gran Reserva 'Pedregoso'
  Login voor de prijs
 5. Malbec Gran Reserva 'Pedregoso'
  Login voor de prijs
 6. Pinot Noir 'Talinay'
  Login voor de prijs
 7. Pinot Noir Gran Reserva 'Pedregoso'
  Login voor de prijs
 8. Pinot Noir Reserva Especial 'Vetas Blancas'
  Login voor de prijs
 9. Pinot Noir Rosé Gran Reserva 'Pedregoso'
  Login voor de prijs
 10. Sauvignon Blanc Gran Reserva 'Pedregoso'
  Login voor de prijs
 11. Syrah Gran Reserva 'Pedregoso'
  Login voor de prijs
 12. Tatié Brut Valle de Limarí
  Login voor de prijs
 13. Transversal Reserva Especial Red Blend
  Login voor de prijs
 14. Viognier 'Barranco'
  Login voor de prijs
 15. Viognier Gran Reserva 'Pedregoso'
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

15 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst