Coppola

Het wijnhuis: Francis Ford Coppola Winery

Waar wijn vroeger het exclusieve terrein was van wijnboeren, is het nu ook de speeltuin geworden van beroemdheden met een passie voor wijn. Regisseur Francis Ford Coppola, met grootse films op zijn naam als Apocalypse Now, is een wijnliefhebber van het eerste uur. Voor hem was de beslissing om een wijnbedrijf te kopen in het befaamde wijngebied Napa Valley dan ook een logisch gevolg van deze passie voor wijn. Eigenlijk was Coppola in 1975 op zoek naar een huis voor de zomermaanden, waar hij in de kelder wat wijn kon maken, zoals zijn grootouders ooit ook deden. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurende verschillende generaties. Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, maakte wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Hij gebruikte daarbij cementen vaten die hij zelf had gebouwd. Geen bijzondere wijnen, maar heerlijke wijnen voor elke dag, die iedereen lekker vond. 


Sinds het begin van deze eeuw worden in Geyserville, Sonoma County, in de Rosso & Bianco Winery wijnen gemaakt onder de naam Diamond Collection en Rosso & Bianco. Uiteraard als echte Coppola wijnen, met hoge kwaliteitseisen. De ingebruikname van deze nieuwe winery, met alle moderne technieken, heeft geleid tot een extra stap vooruit in de kwaliteit van de wijnen onder het Diamond label. Voor dit label wordt gewerkt met druiven uit de gehele kuststrook van Californië, waar ze worden aangekocht bij telers met wie langlopende contracten zijn afgesloten, zodat er de zekerheid is van een vaste en betrouwbare kwaliteit. Er is voortdurend overleg tussen wijnmakers en telers, om alle details van het wijngaardbeheer te regelen en om het exact juiste moment voor de pluk te bepalen. De wijnmakers lopen regelmatig door de wijngaarden, om met de toeleveranciers te overleggen en om het fruit zelf te proeven, uiteraard om de rijpheid en de smaak van de druiven te controleren. Want alle beslissingen zijn gebaseerd op de smaak van de druiven, niet op grond van de technische gegevens. Het is daarmee een reeks wijnen geworden die een perfecte afspiegeling is van de veelzijdigheid en de kwaliteit die Californië met zijn wijnen en druiven weet te bieden.

Gecertificeerde partners voor duurzaamheid en milieu.
De Francis Ford Coppola-wijnmakerij en de omliggende wijngaarden zijn beide gecertificeerd door de California Sustainable Winegrowers Alliance (CSWA). Dit certificeringsprogramma voor de hele staat biedt externe verificatie van de inzet van een wijnhuis voor duurzaamheid en omvat alle aspecten van de activiteiten, inclusief wijngaarden, wijnproductie, veiligheid van werknemers, milieueffecten en continue verbetering. Als een breder initiatief maakt Francis Ford Coppola Winery deel uit van de driefasen verbintenis van Sonoma County Winegrower om in 2019 de eerste 100% duurzame wijnregio te worden.

In een voortdurende inspanning om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, is het wijnhuis ook toegetreden tot het Green Power Partnership Program van de Environmental Protection Agency (EPA), dat hen erkent voor het verkrijgen van 33% van hun elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen, zoals geothermie, zonne-energie en wind. In wezen wil het wijnhuis hun koolstofvoetafdruk verkleinen met het equivalent van 266 personenauto's, of het energieverbruik van 115 huizen voor een jaar.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

16 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Cabernet Sauvignon 'Rosso and Bianco'
  Login voor de prijs
 2. Cabernet Sauvignon Alexander Valley 'Archimedes'
  Login voor de prijs
 3. Cabernet Sauvignon Paso Robles 'Diamond Coll'
  Login voor de prijs
 4. Cabernet Sauvignon Sonoma County 'Director's Cut'
  Login voor de prijs
 5. Chardonnay '94th Awards'
  Login voor de prijs
 6. Chardonnay 'Diamond Collection'
  Login voor de prijs
 7. Chardonnay 'Diamond Collection' 375ml
  Login voor de prijs
 8. Chardonnay 'Rosso and Bianco'
  Login voor de prijs
 9. Chardonnay Sonoma Coast 'Director's Cut'
  Login voor de prijs
 10. Chardonnay Sonoma County 'Diamond Collection'
  Login voor de prijs
 11. Claret 'Diamond Collection'
  Login voor de prijs
 12. Pinot Noir Santa Barbara ‘Diamond Collection’
  Login voor de prijs
 13. Pinot Noir Sonoma Coast 'Director's Cut'
  Login voor de prijs
 14. Sauvignon Blanc 'Diamond Collection'
  Login voor de prijs
 15. Zinfandel 'Diamond Collection'
  Login voor de prijs
 16. Zinfandel Dry Creek Valley 'Director's Cut'
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

16 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst