Viñas del Jaro

Het wijnhuis: Viñas del Jaro

Viñas del Jaro zag het levenslicht in 1997 en is gevestigd in Pesquera de Duero, gelegen aan de rechteroever van de Duero in het prachtige Ribera del Duero. Deze wijnstreek staat bekend om de krachtige wijnen van tempranillo, die lokaal tinto fino of tinta del pais wordt genoemd. Naast deze Spaanse sterspeler heeft Viñas del Jaro ook twee kleine percelen met cabernet sauvignon en merlot in bezit. Ook staat er wat albillo mayor aangeplant, de lokale witte druif.  

Het landgoed van 65 hectare ligt in het hart van Ribera’s zogenaamde ‘Golden Mile’, een lange weg waar de grote namen van de streek te vinden zijn. De wijngaarden lopen door drie terrassen die ontstaan zijn door de loop van de rivier de Duero, wat resulteert in een complexe bodem van kiezel en kalksteen. Het klimaat is behoorlijk extreem met hete en droge zomers, gevolgd door strenge winters. Ribera del Duero ligt op een hoogvlakte, waardoor de nachten aanzienlijk koeler zijn.  

Viñas del Jaro produceert verschillende wijnen, afkomstig van diverse percelen. De druiven van de oudste stokken, meer dan 50 jaar oud, gaan naar Chafandín, een grote wijn met een geweldige concentratie. In uitzonderlijke jaren wordt een speciale cuvée gemaakt, Sed de Caná genaamd.  

De oorsprongsbenaming Ribera del Duero is nog relatief jong en kreeg pas in 1982 de DO-status. Toch kent het gebied een lange wijngeschiedenis. In de tussentijd is het wijngebied gegroeid en telt het bijna 24.000 hectare. Volgens het laatste rapport van Tim Atkin is het nu hét moment om Ribera del Duero te drinken: ze produceren vandaag de dag de beste wijn in hun geschiedenis.  

Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Albillo Mayor Ribera del Duero do 'Jaros'
  Login voor de prijs
 2. Ribera del Duero do 'Chafandín'
  Login voor de prijs
 3. Ribera del Duero do 'Jaros'
  Login voor de prijs
 4. Roble Ribera del Duero do 'Jaros'
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst