Polz

Het Wijnhuis: Weingut Polz

Weingut Polz is gevestigd op de Grassnitzberg in het zuidelijke wijngebied van Oostenrijk, Südsteiermark. Dit familiebedrijf heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1912, toen Johann Polz de eerste stappen zette in de wijnbouw. Vandaag de dag wordt het wijnhuis gerund door de vierde generatie, die met duurzame wijnbouw en moderne technologieën de kwaliteit van hun druiven en wijnen blijft verbeteren.

Hoewel Oostenrijk bekend staat om grüner veltliner, is het de sauvignon blanc-druif die in Südsteiermark de show steelt. Ongeveer een vijfde van het wijngaardoppervlak in deze regio is aangeplant met dit druivenras. Sauvignon blanc gedijt goed in het heuvelachtige landschap en het relatief milde klimaat met koele nachten. De wijnen variëren van fris en fruitig tot subtiel en elegant.

Weingut Polz biedt een breed scala aan wijnen, waaronder de bekende Sauvignon Blanc, Weissburgunder en Morillon (lokale naam voor Chardonnay). Alle druiven worden met de hand geoogst. De vinificatie vindt plaats in RVS tanks of grote houten vaten. Alles is erop gericht de druifeigen aroma’s en frisheid te bewaren.

Naast het maken van mooie wijnen, is Weingut Polz ook gericht op duurzaamheid en het behoud van biodiversiteit, en proberen ze de impact van hun wijnbouwactiviteiten op het milieu te minimaliseren. Ze zijn op dit moment bezig met de omschakeling naar biologische wijnbouw.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Morillon Südsteiermark dac 'Ehrenhausen'
  Login voor de prijs
 2. Sauvignon Blanc dac 'Ried Theresienhöhe Therese'
  Login voor de prijs
 3. Sauvignon Blanc dac 'Ried Witscheiner Herrenberg'
  Login voor de prijs
 4. Sauvignon Blanc Südsteiermark dac 'Spiegel'
  Login voor de prijs
 5. Weissburgunder Südsteiermark dac 'Polz'
  Login voor de prijs
 6. Welschriesling Südsteiermark dac 'Polz'
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst