Korsic

Het wijnhuis: Korsic

De familie Korsic maakt al meer dan 150 jaar wijn in Friuli Venezia Giulia. Het wijndomein ligt in de gemeente Giasbana op slechts een paar kilometer afstand van de Sloveense grens. Het wordt gerund door Fabjan Korsic en zijn broer en vader. Ze bezitten acht hectare wijngaarden in het heuvelachtige landschap van Collio, het subgebied van Friuli dat bekend staat om zijn kwaliteitswijnen. De wijngaarden liggen op een gemiddelde hoogte van 170 meter boven zeeniveau. 

Er heerst een continentaal klimaat in Friuli met hier en daar mediterrane invloeden. Over het algemeen zijn de zomers warm en kan het er in de herfst regenachtig zijn. De lente kan stressvol zijn door de komst van voorjaarsvorst. De wijngaarden worden in het noorden beschermd door de Alpen tegen guur weer en vanuit het zuiden komt warmte vanuit de Adriatische Zee. 

De familie Korsic heeft vooral lokale druivenrassen aangeplant, waaronder ribolla gialla, friulano, malvasia. Maar ook chardonnay en merlot zijn vertegenwoordigd, twee druivenrassen die bijzonder goed gedijen in Friuli. 

 

De speciale bodem van Collio

De bodem van Collio doet ergens denken aan die van Chablis. De bodem is samengesteld uit mergel en zandsteen en bevat zeefossielen die afkomstig zijn uit de bodem van wat nu de Adriatische Zee is. Deze bodem wordt plaatselijk ook wel ‘ponca’ genoemd. De beste wijnen van Friuli komen van deze bodems.

Filteren
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Bianco Collio doc 'Korsic'
  Login voor de prijs
 2. Friulano Collio doc 'Korsic'
  Login voor de prijs
 3. Malvasia Collio doc 'Korsic'
  Login voor de prijs
 4. Ribolla Gialla Collio doc 'Korsic'
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst