Otronia

Wijnhuis: Otronia

Patagonia Extrema, zo worden de wijnen van Otronia gelabeld en dat is zeker terecht. Deze bodega bevindt zich namelijk in de zuidelijkste regio van Argentinië in Sarmiento, Chubut, op de 45e breedtegraad. Hiermee behoren de wijngaarden tot de meest zuidelijke van de wereld.

Om je een perspectief te geven: Chubut ligt 1400 kilometer ten zuiden van de Mendoza met ongeveer gelijke afstand tussen de Atlantische Oceaan en het begin van de Andes. Concreet betekent dat: heftige weersomstandigheden. Forse windsnelheden van soms wel 110 kilometer per uur, lage regelval tot slechts 220 mm per jaar en ijzige kou en vorst. Niet makkelijk om hier te boeren, Maximo Rocca, de commerciële directeur van Otronia, noemt het ‘‘a new way of winemaking in a new world of wine production”.

Er heerst een continentaal klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van elf graden, vergelijkbaar met Champagne, met hete dagen in de lente en de zomer. Druiven hebben deze ‘thermische schok’ nodig voor rijping en de concentratie van suikers en smaken. Tegelijkertijd zorgen de koele nachten ervoor dat de druiven hun natuurlijke zuurgraad - hun frisheid - behouden. Het wijnhuis Otronia bezit in totaal 50 hectare aan wijngaarden, die aangeplant zijn met druivenrassen die perfect passen bij het koele klimaat van de streek. Denk aan chardonnay, pinot noir, pinot gris en de aromatische gewürztraminer.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Chardonnay Organic 'Block 3 & 6'
  Login voor de prijs
 2. Corte de Blancas '45 Rugientes'
  Login voor de prijs
 3. Pinot Noir '45 Rugientes'
  Login voor de prijs
 4. Pinot Noir Organic 'Block 1'
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst