Menhir

Het wijnhuis: Menhir Salento

Menhir Salento is opgericht door Gaetano Marangelli, een vernieuwende ondernemer die veel zag in de wijnen van dit bijzondere deel van Zuid-Italië. Met behulp van enkele krachtige partners wist hij Cantine Menhir in korte tijd uit te bouwen tot een dynamisch en modern wijnbedrijf. Hij wordt onder andere bijgestaan door zijn broer Vito Angelo en door Marisa Loparco. Het idee achter Menhir is gebaseerd op het maken van moderne wijnen op basis van vooral de eigen streekdruiven, en een enkele druif van buitenaf. Marangelli meent dat de eigen druiven van Apulië veel klasse hebben, als er maar goed met ze wordt gewerkt. Hij heeft hiervoor de hulp ingeroepen van Caterina Bellanova, een technisch expert op het gebied van deze druiven. Deze zorgt er voor dat de druiven worden geoogst in optimale conditie, met een perfecte rijpheid, maar op een moment dat ze ook nog mooie zuren en frisheid hebben.

Het wijnbedrijf is prachtig gesitueerd, met zijn behuizing in het hart van het historische centrum van Minervino, een oud middeleeuws gehucht dicht bij de zonnige stranden van Otranto. De kantoren bevinden zich op de eerste verdieping. Beneden bevindt zich de wijnkelder en een proefruimte, alsmede een ruimte waar een deel van de druiven kan worden gedroogd. Een methode om de sommige van de wijnen meer kracht en intensiteit te geven.

In de directe omgeving liggen de wijngaarden, tegen het decor van de gulle heuvels van Salento, een streek die al in de steentijd werd bewoond. Uit die tijdens stammen de vele dolmen en menhir, stenen bouwsels die heel karakteristiek zijn –en die inspireerden tot de naam van het bedrijf. De wijngaarden van Menhir Salento bevinden zich in Basso Salento (in de provincie Lecce) en in Alto Salento, in de provincies Taranto en Brindisi. In totaal beslaan de wijngaarden een flink oppervlak van in totaal zo’n 100 hectare.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Fiano Bianco Salento igt 'Pass O'
  Login voor de prijs
 2. Moscato Passito Puglia igt 'D'Alesio'
  Login voor de prijs
 3. Negroamaro Salento igt 'No Zero'
  Login voor de prijs
 4. Primitivo di Manduria doc 'Menhir'
  Login voor de prijs
 5. Primitivo igt Organic 'Pietra'
  Login voor de prijs
 6. Primitivo Salento igt 'Quota 29'
  Login voor de prijs
 7. Rosso di Salento igp 'Albanegra'
  Login voor de prijs
 8. Salice Salentino doc 'Menhir'
  Login voor de prijs
 9. Susumaniello igt 'Pietra'
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst