Hakushika

De brouwerij: Hakushika

Hakushika ligt in het hart van Japans grootste brouwcentrum ``Nada`` dat wij vooral ook kennen vanwege de ``Kobe Beef`` die er vandaan komt. Al in 1662 begon de brouwerij met het vervaardigen van sake. In de honderden jaren die volgden heeft de brouwerij een enorme hoge reputatie opgebouwd.

Hakushika is betekend wit hert, een mythisch dier  uit de Chinese oudheid die  staat voor  1.000 jaar levenskracht en daarnaast wordt gezien als goed voorteken. Ook wij in het Westen kennen de symboliek van het witte hert.

De brouwerij maakt gebruik van een van de meest beroemde watersoorten voor het brouwen van sake, het zogenaamde godenwater ofwel Miyamizu op z´n Japans. Het is dit water samen met het gebruik om als eerste regio in Japan rijst met watermolens te polijsten dat voor een enorme voorsprong op sakegebied ten opzichte van de rest van Japan leidde. Deze voorsprong is, ondanks de grote aardbeving die in 1995 plaatsvond en tijdelijk het grootste gedeelte van de productie heeft lamgelegd, qua volume nooit meer ingehaald.

Het motto van de brouwerij is dat sake niet geproduceerd wordt. Het wordt met liefde opgevoed  tot het uiteindelijk de brouwerij verlaat naar zijn afnemers. De brouwerij houdt hierbij vast aan oude tradities maar probeert waar mogelijk is ook innovatief te brouwen.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Junmai Daiginjo Kuromatsu 'Hakushika' 300ml
  Login voor de prijs
 2. Junmai Ginjo Kuromatsu 'Gold Edition' 720ml
  Login voor de prijs
 3. Junmai Ginjo Mini Gold Edition 'Hakushika' 300ml
  Login voor de prijs
 4. Tokubetsu Junmai Kuromatsu 'Hakushika' 180ml
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst