Costaripa

Het wijnhuis: Costaripa

In het hart van Valtènesi, aan de oevers van het Gardameer, ligt het wijnhuis Costaripa. Dit familiebedrijf in Moniga del Garda ademt wijn en heeft sinds 1936 met elke generatie het vakmanschap verfijnd. Nu, met de derde generatie aan het roer, blijven de kernwaarden onveranderd: hard werken, geduld en een toewijding om de beste wijnen te produceren en het land voor te bereiden voor toekomstige generaties.

Een van de sleutelfiguren in de geschiedenis van Costaripa is Mattia Vezzola, een echte pionier op het gebied van mousserende wijnen. Zijn expertise en passie hebben niet alleen bijgedragen aan de reputatie van het wijnhuis, maar ook aan de erkenning van de hele regio.

De Valtènesi regio, de thuis van Costaripa, wordt gekenmerkt door een uniek microklimaat dat perfect is voor de wijnbouw. De nabijheid van het Gardameer zorgt voor milde temperaturen, terwijl de heuvels bescherming bieden tegen koude winden. Dit gunstige klimaat, in combinatie met de diverse bodemsamenstelling van morene, klei en kalk, geeft de wijnen van Valtènesi hun kenmerkende elegantie en mineraliteit.

Hier gedijen de belangrijkste druivenrassen van het huis, namelijk groppello, marzemino, barbera en sangiovese. Sinds 1984 heeft Costaripa het enorme potentieel van de groppello druif ontdekt, resulterend in elegante en verrassend langlevende wijnen. Deze inheemse variëteit doet het bijzonder goed op de oevers van het Gardameer en speelt een sleutelrol in de wijnen van Costaripa. Groppello wordt niet alleen gebruikt in de bekende rosé blends, waar het harmonieus samengaat met marzemino, sangiovese en barbera, maar ook in de productie van karaktervolle rode wijnen.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Brut Rosé 'Mattia Vezzola'
  Login voor de prijs
 2. Garda Marzemino doc 'Mazane'
  Login voor de prijs
 3. Lugana doc 'Pievecroce'
  Login voor de prijs
 4. Valtènesi Rosé doc 'Molmenti'
  Login voor de prijs
 5. Valtènesi Rosé doc 'RosaMara'
  Login voor de prijs
 6. Valtènesi Rosé doc 'RosaMara' Magnum
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst