Conesa

Het wijnhuis: Familia Conesa

Drie families geven de wijngaarden al hun zorg en aandacht, waardoor de wijnen van Familia Conesa vol zijn van warmte en menselijkheid. Waardoor ze zich distantiëren van kille wijnen die worden geproduceerd met behulp van machinale methoden. De wijngaarden van Familia Conesa, D.O. Pago Guijoso, bevinden zich op een hoogte boven de zeespiegel van 1100 meter aan de zuidoostkant van de Spaanse hoogvlakte, ten zuiden van Tomelloso. Het klimaat is hier extreem en de grond zeer steenachtig, met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Dit zorgt voor de charisma en de kwaliteit van de wijnen, de druiven krijgen door koude nachten en warmte overdag de tijd om langzaam en volledig te rijpen. De gemiddelde hoeveelheid neerslag per jaar is ca. 400 mm.

De Pago Guijoso is samengesteld uit twaalf percelen met wijngaarden, in de gemeente van El Bonillo, een plaatsje in de provincie Albacete. Het prachtige gebied is omgeven door bossen met eiken en jeneverbes en in het gebied ontspringt de rivier de Guadiana. Dwars door de pago loopt de route van Don Quichot van La Mancha met binnen enkele kilometers de meest beroemde plaatsen die romanschrijver Cervantes in Don Donchot, zoals de grot van Montesinos en de Lagunas de Ruidera.

Een D.O. Pago is de meest exclusieve vorm van herkomstgebieden en in feite een wijngaard met een eigen herkomstdenominatie. Unieke eigenschappen in de vorm van kwaliteit, karakteristieken van het land e.d. zijn noodzakelijk voor de toekenning van een D.O. Pago. Net zoals de Franse Domaines worden D.O. Pago’s beschermd en gereguleerd vanuit de E.U. in Brussel.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Chardonnay vdt Organic 'La Doncella de las Viñas'
  Login voor de prijs
 2. Roble do Organic 'La Doncella de las Viñas'
  Login voor de prijs
 3. Sauvignon Blanc igp Organic 'La Doncella'
  Login voor de prijs
 4. Tempranillo vdt Organic 'La Doncella de las Viñas'
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst