Vinea Magna

Het wijnhuis: Vinea Magma

Vinea Magna is een familieproject van zes broers uit de familie Osborne, de bekende familie uit de sherrystreek. Ze hebben in verschillende wijngebieden in Spanje wijn gemaakt, waaronder Priorat, Toro, Bierzo, Rueda en Ribera del Duero. Sinds kort concentreren ze hun inspanningen op de laatste twee: Viñas de Sembro in Ribera del Duero en Viñedos de la Oropéndola in Rueda.  

In Ribera del Duero bezitten ze ruim 60 hectare aan wijngaarden met tempranillo, lokaal tinto fino genoemd. Viñas de Sembro maakt verschillende wijnen. Van de jeugdige, fruitige Sembro met een korte houtrijping van 3 - 4 maanden tot de geconcentreerde Sembro Edición Limitada met een rijping van 12 maanden. Daarnaast hebben ze een paar bijzondere percelen in bezit, waarvan sommige meer dan 100 jaar oud zijn.  

Op zo’n drie kwartier rijden liggen de wijngaarden van Viñedos de la Oropéndola in de herkomstbenaming Rueda. Tempranillo wordt ingeruild voor de witte verdejo-druif. De druiven groeien op alluviale en rotsachtige terrassen die aan de Duero liggen. De stokken zijn oud, tussen de 40 en 60 jaar. Net als Ribera del Duero ligt ook Rueda op een hoogvlakte. De wijngaarden van Viñedos de la Oropéndola liggen in het noordelijke deel van Rueda op een hoogte van 750 meter. Overdag is het hier heet, maar ‘s nachts koelt het flink af. Dit zorgt voor een optimale balans tussen rijp fruit en frisse zuren. 

Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Ribera del Duero do 'Sembro Edicion Limitada'
  Login voor de prijs
 2. Ribera del Duero do 'Sembro'
  Login voor de prijs
 3. Ribera del Duero do 'Sembro' Magnum
  Login voor de prijs
 4. Verdejo Rueda do 'Viña Oropéndola'
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst