Puni

De distilleerderij: Puni

Midden in de Italiaanse Alpen, vlakbij het Ortler-gebergte, ligt Puni Distillery net buiten het kleine dorpje Glorenza in de Venosta vallei. Met het pure Alpenwater en het unieke microklimaat is de vallei de ideale plek voor het maken van buitengewone whisky. Na jaren ontwikkelen van plannen, heeft eigenaar Albrecht Ebensperger in 2010 de basis gelegd voor de eerste Italiaanse whiskydistilleerderij. Hun grote enthousiasme en diepe passie voor whisky moedigde de familie Ebensperger aan om de Puni Distillery op te richten. De distilleerderij draagt dezelfde naam als de nabij gelegen rivier Puni, die door de Venosta vallei stroomt.

De distilleerderij is zeer zorgvuldig ontworpen en gebouwd. Voor het distilleren zijn twee traditionele koperen distillatievaten met de hand gemaakt. Daarna zijn ze onder toezicht van experts geïnstalleerd in het gebouw, ze vormen letterlijk het koperen hart van de Puni distilleerderij. Het ontwerp van de buitenkant van de distilleerderij is geïnspireerd op de traditionele regionale bouwstijl van schuurramen en weerspiegelt het harmonieuze samenspel van traditie en moderniteit.

Na twee jaar bouwen startte in het voorjaar van 2012 de productie van de eerste Italiaanse whisky. Het was een spannend en cruciaal moment voor het hele team van Puni. Het zou namelijk het harde werken belonen en de geboorte betekenen van een nieuwe toekomst: de eerste Italiaanse Malt Whisky. De familie opende in het najaar van 2012 het PUNI bezoekerscentrum PUNI. Sindsdien zijn bezoekers van harte welkom. Uitgebreide rondleidingen en proeverijen worden het hele jaar door aangeboden.

Na iets meer dan drie jaar rijping werden in oktober 2015 de eerste whisky’s gebotteld. De whisky’s zijn gerijpt in zeer verschillende soorten vaten waardoor Puni een breed scala aan smaakprofielen kan bieden. Naast het klassieke drie-moutrecept zijn ze ook begonnen met de productie van 100% pure gerstemout afkomstig uit Italië en Beieren. Ook distilleert het huis met geturfde gerstemout om een eigen geturfde Malt Whisky te kunnen maken. Elke whisky uit het assortiment van de familie Ebensperger heeft een geheel eigen karakter en is gerijpt in verschillende soorten vaten. Vaten zoals ex-bourbonvaten uit de Verenigde Staten, ex-wijnvaten uit Italië, ex-sherryvaten uit Spanje en ex-turf vaten.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Italian Single Malt Whisky 4Y 'Puni Sole'
  Login voor de prijs
 2. Italian Single Malt Whisky 4Y Ltd 03 'Puni Arte'
  Login voor de prijs
 3. Italian Single Malt Whisky 5Y 'Puni Gold'
  Login voor de prijs
 4. Italian Single Malt Whisky 5Y Ltd 04 'Puni Arte'
  Login voor de prijs
 5. Italian Single Malt Whisky 5Y Marsala 'Puni Vina'
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst