Ichishima

De brouwerij: Ichishima

De brouwerij Ichishima is gelegen in het gebied Niigata dat bekend staat om tulpen, Koi-karpers en sake.  Toen de brouwerij in 1790 begon met het brouwen van sake behoorden zij tot een van de grootste landeigenaren van Japan. Vroeger was vrijwel al het land tussen Niigata stad en Shibata stad waar de brouwerij is gelegen in eigendom van de Ichishima familie. Wanneer we vermelden dat deze reis 45 minuten duurt kan ieder zich een voorstelling maken van hoe immens groot dit wel niet is geweest.

De brouwerij kenmerkt zich aan de ene kant door het gebruik van lokale ingrediënten, lokale medewerkers en traditioneel gebrouwen sake. Aan de andere kant is er een westerse mentaliteit die zich vertaald in moderne toegankelijke sake met een laag alcoholgehalte, moderne etiketten en flessen. Ook was de brouwerij een van de eerste in Japan die vrouwelijke medewerkers op de werkvloer accepteerde  Ichishima., vernieuwing dus overigens wel met behoud van cultuur.

In de afgelopen jaren heeft de brouwerij veel gouden medailles gehaald op de nationale nieuwe sake proeverij in Hiroshima, hoewel dit hoogtepunten van de brouwerij en de brouwers zijn, is dit niet het belangrijkst voor hen. Meester brouwer(Toji) Tanaka  en zijn team ultieme  doel is om mooie sake te maken met veel Umami die wanneer die geproefd wordt bij mensen, een glimlach op het gezicht tovert.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Honjozo 'Ichishima' 720ml
    Login voor de prijs
  2. Silk Deluxe 'Ichishima' 500ml
    Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst