R. Gerbaux

Het wijnhuis: R. Gerbaux

Het champagnehuis R. Gerbaux is gevestigd in de Vallée de la Marne, in Crouttes-sur-Marne om precies te zijn. Vallée de la Marne volgt de rivier met dezelfde naam. Het glooiende landschap is en je vindt er wijngaarden met verschillende exposities, die zijn aangeplant op diverse bodemsoorten. Het champagnehuis is in 1920 opgericht en wordt sinds enkele jaren gerund door de vierde generatie, Juliette en Pieter. Sindsdien is er meer aandacht voor grondbewerking en respect voor de natuur.  

De familie werkt als “récoltants-manipulants”, wat betekent dat alle druiven van hun eigen wijngaarden komen. Dat is anders dan de grote namen, die juist de meeste druiven opkopen. Het totale wijngaardareaal beslaat 10,7 hectare. Hier staan de klassieke druivenrassen van de Champagnestreek aangeplant, namelijk: 56% pinot meunier, 25% chardonnay en 19% pinot noir.  

Het leuke is dat het verhaal en de geschiedenis van het champagnehuis wordt verteld aan de hand van vingerafdrukken, die ook in het logo terug te vinden zijn. Elke cuvée vertegenwoordigt een generatie, een wijnmaker.  

Filter
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Champagne aoc Brut 'L'Epicurien'
    Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst