Descendientes de J. Palacios

Het wijnhuis: Descendientes de J. Palacios

Palacios is één van de bekendste en meest invloedrijke wijnmakers van Spanje. Geboren en getogen in Rioja, toen naam gemaakt in Priorat en ondertussen een project gestart met zijn neef, Ricardo Perez, in Bierzo in het noordwesten van Spanje. Ook niet de minste, Ricardo Perez, is namelijk dé specialist van Spanje op het gebied van biodynamie. Hij vertaalde zelfs de leer van Rudolf Steiner naar het Spaans en heeft veel Spaanse wijnboeren beïnvloed met zijn baanbrekende werk in biologisch-dynamische en duurzame landbouw. 

Bierzo wordt vaak in één adem genoemd met Galicië, maar ligt officieel in de provincie Castilla y León, waar ook Rueda en Ribera del Duero liggen. In Bierzo vind je echter geen verdejo of tempranillo, maar is het mencia die de lakens uitdeelt. Het klimaat van Bierzo wordt beïnvloed door de nabijheid tot de Atlantische Oceaan, waarbij de gemiddelde temperaturen tijdens het groeiseizoen veel koeler zijn dan in de meer landinwaartse gebieden van Castilla y León. 

De wijngaarden van Descendientes de J. Palacios bevinden zich rondom de stad Corullón, aan de westkant van Bierzo. Hier zijn de hoogste en steilste wijngaarden van de regio te vinden. Het wijnhuis bezit 220 percelen met een totale oppervlakte van 45 hectare. De wijnstokken staan op zeer steile hellingen. Een terroir met een ongekende diversiteit, vergelijkbaar met de Bourgondische Côte d'Or of de heuvels van Langhe in Piemonte.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Bierzo do 'Pétalos'
  Login voor de prijs
 2. Bierzo do Organic 'Las Lamas' 2021
  Login voor de prijs
 3. Bierzo do Organic 'Moncerbal' 2021
  Login voor de prijs
 4. Mencía Bierzo do Organic 'La Faraona' 2021
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst