Viognier 'Creation Estate'

Viognier op z'n Zuid-Afrikaans. Een romige wijn met intense aroma's van witte perzik, abrikoos en bloemen, die in de mond samen gaan met een knisperende mineraliteit. Heerlijk bij coquilles of een salade met kip en koriander.

Proefnotitie

Kleur Citroengeel
Geur Geurige aroma's van witte perzik, abrikoos en een snufje nootmuskaat.
Smaak Rijke, fruitige wijn met romig mondgevoel, aroma's van wit fruit en bloemen, aangevuld met een knisperende mineraliteit.
Serveertemperatuur 10-12℃
Serveersuggestie Lekker bij romige pastagerechten. Ook heerlijk bij een salade van kip, mango en koriander. Koriander zorgt voor een smaakexplosie!
Jaar 2023
Land Zuid-Afrika
Regio Cape South Coast
Druif viognier

Technische gegevens

Artikelnummer 091610
Wijnhuis Creation Wines
Alcoholpercentage 13.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 6009800454055
Barcode Doos 6009800454062

Beschrijving

Creation was de eerste die viognier plantte in de Hemel-en-Aarde vallei. Het terroir blijkt er ideaal. De Atlantische Oceaan zorgt voor verkoeling, waardoor de druiven iets langer de tijd krijgen om te rijpen. Een langzame rijping zorgt ervoor dat de druiven aan aroma's winnen zonder dat het ten koste gaat van de frisse zuren. Dat laatste heeft ook te maken met het moment van oogsten. De druiven worden vroeg geplukt, vervolgens geperst en het sap wordt vergist in RVS tanks. Na de gisting blijft de wijn nog drie tot vier maanden op de gistcellen ('sur lie') rijpen. Dit maakt de wijn ronder van smaak. Er vindt geen malolactische omzetting of houtrijping plaats om de fruitigheid en frisse zuren te behouden. Creation Viognier is een levendige, maar elegante wijn met intense fruitaroma's van perzik en abrikoos.

Viognier 'Creation Estate'

Login voor de prijs
Viognier 'Creation Estate' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding