Rosso del Conte doc

Mooie wijn met een heel eigen karakter, zoet en kruidig, vijgen, warm in de geur, ondanks het warme en zwoele karakter in de smaak ook frisheid, met gedroogd fruit, krentjes, niet te zwaar, een wijn met een heel eigen karakter, maar niet rustiek, juist heel smakelijk en rijp, met lengte en structuur. Een uitnemende combinatie met vlees van de grill, bij een mooie lamsbout uit de oven en natuurlijk bij kazen met een stevige smaak, zoals gerijpte Hollandse kazen.
Awards:
Oogstjaar 2015 - 96pt (Falstaff)
Oogstjaar 2015 - 94pt (Robert Parker)

Proefnotitie

Kleur Robijnrood.
Geur Mooie wijn met een heel eigen karakter, zoet en kruidig, vijgen, warm in de geur, kersen, gedroogd fruit, mooi complex, met vanille op de achtergrond.
Smaak Ondanks het warme en zwoele karakter ook frisheid, gedroogd fruit, krentjes, niet te zwaar, een wijn met een heel eigen karakter, maar niet rustiek, juist heel smakelijk en rijp, met lengte en structuur.
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Een uitmuntende combinatie met vlees van de grill, bij een mooie lamsbout uit de oven en natuurlijk bij kazen met een stevige smaak, zoals gerijpte Hollandse kazen.
Jaar 2017
Land Italië
Regio Sicilia
Druif nero d'avola, perricone

Technische gegevens

Artikelnummer 012069
Wijnhuis Tasca d'Almerita
Alcoholpercentage 14.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 8052462540978
Barcode Doos 8001666758832

Beschrijving

De Rosso del Conte heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot dé rode klassieker van dit fraaie wijnhuis. Klassiek, omdat gebruik is gemaakt van uitsluitend inheemse, Siciliaanse druivenrassen, nero d’avola en perricone. Deze druiven hebben onmiskenbare voordelen. Het feit dat ze zo goed bestand zijn tegen het warme klimaat bijvoorbeeld. Dat verleent deze wijn een frisheid die je bij een rode Siciliaan niet direct zou verwachten. En dat in combinatie met de eigenheid van deze druiven verleent deze wijn een karakter dat niet te kopiëren valt. De eerste vintage werd in 1970 door Graaf, of in het Italiaans Conte, Giuseppe samengesteld. Het was destijds de eerste single vineyard wijn van Sicilië. De druivenstokken van de nero d'avola en perricone druiven staan op de historische San Lucio wijngaard, die sinds 1959 is aangeplant.

Rosso del Conte doc

Login voor de prijs
Rosso del Conte doc is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding