Rioja Gran Reserva doca 'Conde Valdemar'

Heerlijk zwoel en breed in de geur, veel kracht, mooi zuidelijk, butterscotch, karamel, mooi vanille en een vleugje chocola op de achtergrond; mooi geconcentreerd en mondvullend in de smaak, een wijn met een uitgesproken rijk karakter, waarbij opvalt hoe romig en zacht hij is, hij smelt op de tong, ondanks nog wat zachte tannines na.
Awards:
Oogstjaar 2010 - 16,5pt (Perswijn)
Oogstjaar 2010 - 93pt (Wine Spectator)
Oogstjaar 2015 - 93pt (Tim Atkin)

Proefnotitie

Kleur Aantrekkelijke rode kersenkleur met een bordeauxrode rand.
Geur Heerlijk zwoel en breed in de geur, veel kracht, mooi zuidelijk, butterscotch, karamel, mooi vanille en een vleugje chocola op de achtergrond.
Smaak Mooi geconcentreerd en mondvullend, een wijn met een uitgesproken rijk karakter, waarbij opvalt hoe romig en zacht hij is, hij smelt op de tong, ondanks nog wat zachte tannines na.
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Perfect bij rood vlees, stoofschotels, geroosterd voedsel en wild. Vleeswaren en droge kazen als manchego.
Jaar 2015
Land Spanje
Regio Rioja
Druif tempranillo, graciano, garnacha

Technische gegevens

Artikelnummer 035662
Wijnhuis Valdemar
Alcoholpercentage 14.00
Inhoud 0,75
Barcode Fles 08412619110148
Barcode Doos 08412619116140

Beschrijving

Zoals de Reserva alleen wordt gemaakt in uitstekende jaren, zo wordt door Martinez Bujanda alleen een Gran Reserva gemaakt in werkelijk uitzonderlijke jaargangen. Alleen de beste druiven worden voor deze wijn gebruikt,de zeer rijpe exemplaren van de beste wijngaarden van het huis. Voor extra complexiteit wordt aan deze wijn ook nog wat Graciano en Maturana-sap toegevoegd. De Graciano is een lastige druif, die moeilijk rijpt, maar die onder goede omstandigheden wijnen oplevert van een bijzondere kracht en complexiteit. Maturana is een klassiek druivenras uit de Rioja die zorgt voor de extra diepe kleur, elegantie en mooie zuurgraad. De wijn rijpt voor 32 maanden in eikenhouten vaten waaran 75% Frans en 25% Amerikaans.

Rioja Gran Reserva doca 'Conde Valdemar'

Login voor de prijs
Rioja Gran Reserva doca 'Conde Valdemar' is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding