Rioja Blanco doca 'Conde Valdemar'

Een moderne witte Rioja in alle opzichten. Heerlijk fris wit, met appel en limoen, meloen, perzik, voorjaarsbloemen, lekker sappig, lichtvoetig en opwekkend, duidelijke zuren, vleugje grassigheid. Lekker bij gegrilde vis, groene salade met zachte geitenkaas, groentegerechten, ook een lekker aperitief. 
Awards: 
Oogstjaar 2018 - 14pt (Perswijn) 
Oogstjaar 2021 - 90pt (James Suckling)
 

Proefnotitie

Kleur Bleek strogeel.
Geur Aangenaam exotisch fruit, appel en citrus, limoen, meloen, perzik, voorjaarsbloemen.
Smaak Lekker sappig en open, lichtvoetig en opwekkend, duidelijke zuren, vleugje grassigheid, modern. Elegante, droge witte wijn.
Serveertemperatuur 06-08℃
Serveersuggestie Gegrilde vis, groene salade met zachte geitenkaas, groentegerechten, ook een lekker aperitief.
Jaar 2023
Land Spanje
Regio Rioja
Druif viura, malvasia, tempranillo blanco

Technische gegevens

Artikelnummer 035631
Wijnhuis Valdemar
Alcoholpercentage 12.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Schroefdop
Barcode Fles 08412619130399
Barcode Doos 08412619136391

Beschrijving

Voor de Rioja is het van groot belang dat de wijnen een eigen, typisch karakter hebben. Een van de belangrijke manieren om dat te behouden is het gebruik van eigen streekdruiven. Voor witte Rioja is en blijft de Viura de lokale druif nummer één, en die druif staat dan ook aan de basis. Toch is er inmiddels een zekere invloed van buitenaf te bespeuren. In kleine percentages mag nu ook gebruik worden gemaakt van druiven als Sauvignon Blanc, Chardonnay en Verdejo –zoals bij deze wijn. Verdejo, de druif van de streek Rueda, is een aantrekkelijke aanvulling, omdat hij veel aroma heeft en goede zuren. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de eigen wijngaarden van de bodega, dus staan onder optimale controle. De wijn wordt gegist op lage temperatuur, zonder het gebruik van hout. Dus een moderne witte Rioja in alle opzichten. Heerlijk fris wit.

Rioja Blanco doca 'Conde Valdemar'

Login voor de prijs
Rioja Blanco doca 'Conde Valdemar' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding