Pinotage 'Maastricht'

De wijn heeft uitbundige aroma's. Rood fruit en een hint van zwarte kersen, gecombineerd met gebrand eiken. Een zijdezachte smaak met elegante tanninestructuur, welke kenmerkend zijn voor pinotage afkomstig van Durbanville terroir.
Awards:
Oogstjaar 2019 - 9- (De Grote Hamersma)
Oogstjaar 2020 - 15,5pt (Perswijn)

Proefnotitie

Geur De wijn heeft een expressieve geur. Rood fruit en een hint van zwarte kers, gecombineerd met gebrand eiken.
Smaak Een zijde zachte smaak met elegante tannine (typisch voor Durbanville terroir), een rond en sappig mondgevoel welke de wijn rond maakt.
Serveertemperatuur 15-18℃
Jaar 2021
Land Zuid-Afrika
Regio Cape Town
Druif pinotage

Technische gegevens

Artikelnummer 091420
Wijnhuis Maastricht
Alcoholpercentage 14.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 6009900011837
Barcode Doos 6009900011844

Beschrijving

De druiven worden met de hand geplukt, waarna ze worden ontsteeld en gekneusd in deels roestvrijstalen gistvaten en deels tradionele open "kuipe". Het gekneusde fruit ondergaat voorafgaand aan de fermentatie een drie-daagse koude maceratie. Tweemaal daags wordt er remuage toegepast. Bij de open gistvaten wordt er elke vier uur 'gepunched' waarbij één délestage wordt uitgevoerd tijdens de alcoholische vergisting. De fermentatie duurt 6 dagen met een maximumtemperatuur van 27 ºC. Na het persen van het sap wordt er 15% van het sap in vaten overgebracht voor een malolactische vergisting. Het overige deel ondergaat malolactische vergisting in tanks. De eikenhouten vaten, waarin de wijn voor de botteling nog 12 maanden rijpt, zijn voor 60% Frans en voor 40% Amerikaans. Van de vaten is 40% nieuw, de rest wordt voor het tweede of derde jaar gebruikt.

Pinotage 'Maastricht'

Login voor de prijs
Pinotage 'Maastricht' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding