Malvasia Secca Salina igt 'Didyme'

De Malvasia vindt zijn oorsprong op de Griekse eilanden. Conte Tasca d’Almerita maakt met deze Malvasia Secca van het eiland Salina een uitgesproken droge stijl. De geur is intens en krachtig, met bloemen, abrikozen, gele pruimen, breed en complex. Hij heeft een mooie droge en strakke smaak, met rijpe peer, gele pruimen, balans en lengte. Krachtige droge witte wijn. Geniet hem bij pasta met garnalen, gerookte kip, vitello tonato, risotto met mosselen.
Awards:
Oogstjaar 2019 - 9- (De Grote Hamersma)

Proefnotitie

Kleur Medium strogeel.
Geur Intens en krachtig, bloemen, abrikozen, gele pruimen, boenwas, breed en mooi complex.
Smaak Mooie droge en strakke smaak, rijpe peer, gele pruimen, mooie zuren, balans en lengte. Krachtige droge witte wijn.
Serveertemperatuur 08-10℃
Serveersuggestie Pasta met garnalen, gerookte kip, vitello tonato, risotto met mosselen.
Jaar 2023
Land Italië
Regio Sicilia
Druif malvasia

Technische gegevens

Artikelnummer 012070
Wijnhuis Tasca d'Almerita
Alcoholpercentage 13.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 8052462546895
Barcode Doos 8052462546901

Beschrijving

De Malvasia geldt als een van dé klassieke druiven van het Middellandse Zeegebied. Hij vindt zijn oorsprong op de Griekse eilanden, vanwaar hij door de Grieken is meegenomen naar alle kusten van de Middellandse zee. Hij kan als geen andere druif zijn mooie zuren onder alle omstandigheden vasthouden. Ook kan er elk type wijn mee worden gemaakt, van heel droog tot uitgesproken zoet. Tasca d’Almerita maakt met deze Malvasia Secca een uitgesproken droge stijl. Deze wordt gemaakt door de druiven op tijd te plukken. De wijn is gemaakt op het eiland Salina, ten noorden van Sicilië. Een bijzondere plek voor een bijzondere wijn, karaktervol en prachtig droog.

Malvasia Secca Salina igt 'Didyme'

Login voor de prijs
Malvasia Secca Salina igt 'Didyme' is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding