Grillo Sicilia doc 'Cavallo delle Fate'

De grillo is zo’n heerlijke, typische lokale Siciliaanse druif, zeer geschikt voor het klimaat, zodat hij zijn zuren mooi vasthoudt. Hij levert een krachtige droge witte wijn op, met fijn wit fruit, bloemen, appel en passievrucht, een volle en krachtige smaak, abrikoos, citrus, smakelijk en sappig, spanning door aangename zuren. Lekker aperitief, mooi bij gegrilde vis, gerookte kip, zachte schimmelkazen. 

Awards:
Oogstjaar 2020 - 4,5* (Perswijn)
 

Proefnotitie

Kleur Strogeel.
Geur Fijn wit fruit, bloemen, appel en passievrucht, meloen, geurig en opwekkend.
Smaak Aangenaam vol en krachtig, abrikoos, citrus, smakelijk en sappig, spanning door aangename zuren. Krachtige droge witte wijn.
Serveertemperatuur 08-10℃
Serveersuggestie Lekker aperitief, mooi bij gegrilde vis, gerookte kip, zachte schimmelkazen.
Jaar 2023
Land Italië
Regio Sicilia
Druif grillo

Technische gegevens

Artikelnummer 012055
Wijnhuis Tasca d'Almerita
Alcoholpercentage 13.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (suikerriet)
Barcode Fles 8052462547014
Barcode Doos 8052462547021

Beschrijving

De grillo is zo’n heerlijke, typische lokale Siciliaanse druif, die zeer geschikt is voor het warme Siciliaanse klimaat. Hij werd en wordt gebruikt voor het maken van Marsala, de befaamde zoete wijn. Maar hij blijkt ook heel geschikt voor het maken van smaakvolle en frisse droge witte wijnen. Omdat zoet vrij lastig te verkopen is, neemt het gebruik van grillo voor het maken van droge wijnen alleen maar toe. De druiven voor de Cavallo delle Fate staan aangeplant op het oorspronkelijke wijngoed van Regaleali, in de provincie Palermo, in het hart van Sicilië. De wijn wordt gemaakt op roestvrij staal, voor een maximale fruitexpressie. Een originele druif, die een prachtig glas witte wijn oplevert.

Grillo Sicilia doc 'Cavallo delle Fate'

Login voor de prijs
Grillo Sicilia doc 'Cavallo delle Fate' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding