Etna Rosso doc 'Contrada Sciaranuova V.V.'

Het oudste perceel van Sciaranuova, aangeplant in 1961. De oude stokken geven weinig, maar geconcentreerd fruit. Dat komt terug in de geur en smaak. Contrada Sciaranuova is een complexe wijn met veel lagen: bloedsinaasappel, rood fruit, laurier en een fijne mineraliteit.
Awards: 
Oogstjaar 2016 - 95pt (Robert Parker) 
Oogstjaar 2016 - 97pt (Wine Enthusiast)
Oogstjaar 2017 - 17 punten (Perswijn)
 

Proefnotitie

Kleur Licht robijnrood.
Geur Vele lagen te ontdekken in de geur: bloedsinaasappel, rode vruchten, laurier, mineraliteit en kruidigheid.
Smaak Een lichtrode wijn die de complexiteit van de geur doorzet in de smaak. Fijne tannines die zorgen voor een ellenlange afdronk.
Serveersuggestie Zwaardvis, zalm en tonijn. Ook heerlijk bij Italiaans gehaktbrood.
Jaar 2016
Land Italië
Regio Sicilia
Druif nerello mascalese

Technische gegevens

Artikelnummer 012086
Wijnhuis Tasca d'Almerita
Alcoholpercentage 13.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)

Beschrijving

Een cru in Etna wordt een 'contrada' genoemd. Elke contrada heeft specifieke karakteristieken: bodem, ligging, expositie en de vorming en leeftijd van de lava. Tenuta Tascante heeft percelen in vier contrade. De druiven voor deze wijn komen van de Contrada Sciaranuova, die op ongeveer 730 meter hoogte ligt tussen Montelaguardia en Passopisciaro. Het is een gebied met een totale grootte van 14,4 hectare, waarvan 4,9 hectare is aangeplant met wijnstokken. Het perceel van Tenuta Tascante is aangeplant in 1961. De bodem wordt gekenmerkt door verschillende vulkanische formaties daterend van 40.000 tot 4.000 jaar geleden. Na de oogst worden de druiven vergist in RVS tanks op een temperatuur tussen 25 en 30 graden. Daarna rijpt de wijn twaalf maanden in grote foeders van Slavonisch eikenhout. Het resultaat is een prachtige wijn met grote smaakconcentratie en een goede zuurgraad, die nog jaren bewaard kan worden.

Etna Rosso doc 'Contrada Sciaranuova V.V.'

Login voor de prijs
Etna Rosso doc 'Contrada Sciaranuova V.V.' is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding