Chardonnay 'Art of Creation'

De wijn doet zijn naam eer aan: pure kunst in een glas. Gemaakt van de beste druiven, afkomstig van één wijngaard. Hoewel de wijn een houtrijping van tien maanden heeft ondergaan, is het hout perfect geintegreerd. Het geeft de wijn een romige textuur, die perfect in evenwicht wordt gehouden door het rijpe fruit en de frisse zuren.
Awards:
Oogstjaar 2020 - 5* (Platter's)
Oogstjaar 2021 - 17,5pt (Perswijn)
Oogstjaar 2019 - 94pt (Robert Parker's Wine Advocate)

Proefnotitie

Kleur Citroengeel
Geur Verleidelijke aroma's van verse limoen, delicate kweepeer, butterscotch en amandel.
Smaak Een romige, prachtig gebalanceerde wijn die zich laag voor laag ontvouwt: vanille, perzik, sappige peer en een vleugje witte peper.
Serveertemperatuur 10-12℃
Serveersuggestie Rijke visgerechten, zoals in boter gebakken tarbot of kabeljauw met beurre blanc. Ook heerlijk bij romige pastagerechten met kip.
Jaar 2022
Land Zuid-Afrika
Regio Walker Bay
Druif chardonnay

Technische gegevens

Artikelnummer 091670
Wijnhuis Creation Wines
Alcoholpercentage 13.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 6009800454697
Barcode Doos 6009800454611

Beschrijving

The Art of Chardonnay is de sterspeler onder de chardonnays van Creation Estate. De wijn dankt zijn complexiteit aan het feit dat de druiven afkomstig zijn van een specifiek deel van een wijngaard. Na de oogst worden de druiven geperst en wordt het sap vergist in eikenhouten vaten op een temperatuur van 20 graden. De wijn rijpt vervolgens 8 maanden op hout, waarvan 40% nieuw is. Elke twee weken vindt bâtonnage - het rondhusselen van de gistcellen - plaats. Dit maakt de wijn ronder en geeft de wijn extra complexiteit mee. Een wijn van pure klasse met een groot bewaarpotentieel (tien tot vijftien jaar).

Chardonnay 'Art of Creation'

Login voor de prijs
Chardonnay 'Art of Creation' is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding