Calabria Bianco igt 'Critone'

Heerlijke speelse en tegelijk krachtige witte wijn uit Calabrië, Chardonnay met een scheutje Sauvignon geven ‘m een spetterende en brede geur, met citrus en tropisch fruit, een krachtige en droge smaak, met aantrekkelijke zuren en levendigheid, vol en rijp. Heerlijk droog wit,en hét perfecte aperitief, mooi bij risotto met inktvis, sardines van de grill, zeebaars met gegrilde artisjok. 
Awards:
Oogstjaar 2021 - 4 sterren (Perswijn) 
 

Proefnotitie

Kleur Licht strogeel.
Geur Open en geurig, exotisch fruit, peer en bloemen, kruisbessen, appel, perzik, fijn wit fruit.
Smaak Aangenaam soepel, lichtvoetig en sappig, goede zuren, bloemen, fijn citrusfruit, aangenaam wit. Krachtige, droge witte wijn.
Serveertemperatuur 08-10℃
Serveersuggestie Als aperitief, bij lichte visgerechten, risotto met courgette en stukjes rookspek, paëlla met garnalen.
Jaar 2022
Land Italië
Regio Calabria
Druif chardonnay, sauvignon blanc

Technische gegevens

Artikelnummer 013645
Wijnhuis Librandi
Alcoholpercentage 12.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 08000729201322
Barcode Doos 08000729405300

Beschrijving

De Chardonnay is een druif die zich goed weet aan te passen aan zijn omgeving. Toch is het nog niet zo eenvoudig om in Calabrië, het utierste zuiden van Italië, mooie Chardonnay te maken. Dat vergt veel kennis van het terroir, van het juisteoogstmoment en van het wijn maken. Het huis Librandi, dat zijn thuis heeft in deze streek, weet als geen ander van de hoed en de rand. Dat is voor het maken van deze wijn op basis van 90% Chardonnay, aangevuld met 10% Sauvignon, essentieel. De wijn dankt zijn naam aan de belangrijkste wijngaard waar de druiven vandaan komen, Critone. De Chardonnay staat aangeplant op een ondergrond van kalkhoudende klei, en dat geeft de druiven een mooie zuurgraad. Daarnaast worden de druiven vroeg geoogst,eind augustus, begin september. Ook hierbij zijn een goede zuurgraad en mooie frisheid essentieel. Na de pluk worden de druiven snel geperst en vindt een gisting plaats op roestvrij staal. De 10% Sauvignon Blanc geeft de Chardonnay nog wat extra frisheid en eenmooi geurig en druivig karakter. Een heerlijk glas wit, sprekend, droog en karaktervol.

Calabria Bianco igt 'Critone'

Login voor de prijs
Calabria Bianco igt 'Critone' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding