Cab. Sauv. Sicilia doc 'Vigna San Francesco'

Barst van het rijpe en zoete fruit, mint en eucalyptus, zwarte bessen en kersen, mooi vanille, getoast, het fruit blijft heersen in de smaak, krachtig en soepel, met intens fruit, zacht vanille, toast, breed, goede rijpe tannines; fraai. Mooi bij stevig rood vlees, entrecote van de grill, T-bone-steak, of een stevige kaas, een mooie belegen boerenkaas. 
Awards:
Oogstjaar 2017 - 16pt (Perswijn) 
Oogstjaar 2017 - 95pt (Robert Parker) 
 

Proefnotitie

Kleur Diep steenrood.
Geur Vol, zuidelijke kruiden en zwoelheid, mooi hout, ceder, cassis, tabak en laurier.
Smaak Een machtige wijn, op jonge leeftijd zeer stevig, tanninerijk, na rijping prachtig complex en breed, met rijp fruit, vijgen en pruimen en een grote lengte.
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Doet het perfect bij alle soorten krachtig vlees, vooral gegrild rood vlees, en natuurlijk bij kazen met een stevige smaak, zoals gerijpte Hollandse kazen.
Jaar 2018
Land Italië
Regio Sicilia
Druif cabernet sauvignon

Technische gegevens

Artikelnummer 012087
Wijnhuis Tasca d'Almerita
Alcoholpercentage 15.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 08718819101062
Barcode Doos 08718819101079

Beschrijving

De cabernet sauvignon is in de korte tijd van zijn bestaan al uitgegroeid tot een legendarische wijn. In feite is deze wijn verantwoordelijk voor het prestige dat Regaleali met zijn rode wijnen heeft verworven. In 1985 werd de 6 ha cabernet sauvignon aangeplant, en met het klimmen der jaren levert hij steeds betere wijnen op. Midden september geoogst, bij een optimale rijpheid en een mooie natuurlijke zuurgraad. De druiven worden verkregen van heuvels op enige hoogte, zo rond de 600 meter,in dit klimaat een gunstige factor. Lage opbrengsten staan garant voor een wijn met een bijzondere kracht en concentratie. Na de oogst is er een gisting op de schillen gedurende twee weken, waarmee de wijn kracht en kleur krijg. Volgen nog 12 maandenrijping op vaten uit Allier en Tronçais. Vervolgens wordt hij zonder filtering gebotteld, zodat kleur en smaak optimaal behouden blijven. Wel ontstaat er wat depot, droesem, maar dat is alleen maar een teken van kwaliteit.

Cab. Sauv. Sicilia doc 'Vigna San Francesco'

Login voor de prijs
Cab. Sauv. Sicilia doc 'Vigna San Francesco' is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding