C. d'Aix-en-Prov. aop Organic 'Château du Seuil'

Een heerlijke, subtiele en getypeerde Provence-rosé, met in de geur bloemen, aardbeien, frambozen, peer en perzik, roze grapefruit, mooi zacht van smaak, mild en sappig, fijne zuren, droog maar niet te zuur of te streng. Krachtige, droge rosé. Lekker op een terras, bij tapas, olijven, gegrilde kalkoen of dorade.
Awards:
Oogstjaar 2019 - 8,5 (DGH)

Proefnotitie

Kleur Zeer licht zalmroze.
Geur Bloemen, aardbeien, frambozen, peer en perzik, roze grapefruit, fijn vleugje peperigheid.
Smaak Mooi zacht van smaak, rijp en weelderig, mild en sappig, fijne zuren, droog maar niet te zuur of te streng. Krachtige, droge rosé.
Serveertemperatuur 10-12℃
Serveersuggestie Lekker op een terras, bij tapas, olijven, gegrilde kalkoen of een mooie dorade.
Jaar 2023
Land Frankrijk
Regio Provence
Druif syrah, cabernet sauvignon, grenache, cinsault

Technische gegevens

Artikelnummer 048830
Wijnhuis Chateau Du Seuil
Alcoholpercentage 13.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 3286090003603
Barcode Doos 3286090003634

Beschrijving

Voor de Provence is rosé de belangrijkste wijn. Niet zo gek, want hier wordt rosé gemaakt die tegelijk krachtig en subtiel is. Bovendien valt de mooie lichte kleur tegenwoordig erg in de smaak. En natuurlijk profiteert de Provence uit deze streek van de grote stroom toeristen in deze streek, die de lokale rosé hebben uitgeroepen tot hun favoriete wijn. Dit is een heerlijke rosé uit de Provence, gemaakt op basis van syrah, cabernet sauvignon, grenache en Cinsault. Cinsault levert rondeur en sap, grenache zorgt voor zacht fruit en room, syrah geeft de wijn een pepertje en goede zuren. Een ideale combi voor een heerlijke rosé. De druiven staan op een mooi terroir, vlak bij zee, waardoor de zeewind de druiven kan verkoelen en droog blaast als het een keer geregend heeft. Zo kunnen de druiven in een perfecte conditie worden geoogst. Een heerlijke, subtiele en getypeerde Provence-rosé.

C. d'Aix-en-Prov. aop Organic 'Château du Seuil'

Login voor de prijs
C. d'Aix-en-Prov. aop Organic 'Château du Seuil' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding