Schloss Maissau

Het wijnhuis: Schloss Maissau

Schloss Maissau is een sprookjesachtig wijnkasteel in het gelijknamige plaatsje Maissau in de DAC Weinviertel in Oostenrijk. Het kasteel staat er al sinds 1537, maar het wijnverhaal kwam pas echt tot leven met de komst van.Josef Schuster, wijnhandelaar uit Maissau, die in 1999 zijn kinderdroom vervulde: hij kon de historische wijngaarden van kasteel Maissau op de Manhartsberg pachten.  

Het was vanaf het begin duidelijk dat de manhartsrebe, een synoniem voor grüner veltliner, hier de hoofdrol zou spelen. In 2006 startte de samenwerking met wijnmakerij Gruber-Röschitz uit het nabijgelegen wijndorp Röschitz vanwege de gemeenschappelijke interesse in het bouwen van een top-wijnmakerij met een duidelijke focus op grüner veltliner en biologische wijnbouw.  

De wijngaarden van Maissau bevinden zich op de zuidoostelijke helling van de Manhartsberg. De bodem bestaat voor een groot gedeelte uit graniet, waarbij de plattere lagen zijn bedekt met een laag löss.  

Het Weinviertel is met bijna 14.000 hectare het grootste wijnbouwgebied van Oostenrijk. Het gebied strekt zich uit van de Manhartsberg in het westen tot de Slowaakse grens in het oosten. Het grenst in het zuiden aan de Donau-rivier en in het noorden aan Tsjechië. Het belangrijkste druivenras is grüner veltliner, maar riesling, zweigelt en traminer zijn er ook te vinden.  

Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Grüner Veltliner dac Organic 'Ried Neuberg-Schanz'
    Login voor de prijs
  2. Grüner Veltliner dac Organic 'Ried Steinwandl'
    Login voor de prijs
  3. Grüner Veltliner dac Organic 'Schloss Maissau'
    Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst