Karl Erbes

Het wijnhuis: Karl Erbes

Het wijngoed van de familie Erbes is in 1967 opgericht door Karl, de vader van de huidige eigenaar, Stefan Erbes, die zijn vader al bijstond vanaf 1984. Hij is er trots op dat het domein uitsluitend met riesling werkt, en het wordt dan ook aangekondigd als een ‘Riesling-Weingut’. Het wijngoed bevindt zich in een van de beste wijngemeenten van de Moezel, Ürzig, waar zich een paar van de mooiste wijngaarden van de streek bevinden. Het bedrijf heeft niet meer dan 5 hectare wijngaarden, waarvan een deel op absolute tophellingen, zoals Erdener Treppchen en Ürziger Würzgarten. Van de eerstgenoemde wijngaard weten we dat deze zeer oud is: hij werd al door de Romeinen gebruikt voor wijnbouw, en de tweede staat bekend om z’n rode leisteen en zandsteen in de bodem, die delicate wijnen van hoge kwaliteit voortbrengen.
Het werk in de wijngaard is hier buitengewoon arbeidsintensief, zodat het voor een familiebedrijf moeilijk is veel groter te zijn, als de familie de stokken zelf wil verzorgen en absolute topkwaliteit wil leveren. Alle wijngaarden liggen op steile hellingen met een ondergrond van leisteen, waar machinale bewerking in feite onmogelijk is. De oudste stokken zijn tussen de 70 en 80 jaar oud en alle stokken staan aangeplant zonder Amerikaanse onderstokken. Alle druiven worden met de hand geoogst en streng geselecteerd. De opbrengsten zijn laag, om wijnen te maken met veel karakter en diepgang. Het zijn wijnen die een perfecte expressie zijn van de bijzondere druif en het unieke terroir.

Alle wijnen rijpen op een klassieke manier, op grote foeders van eikenhout, omdat de Riesling op die manier mooi wordt afgerond, zonder dat het een merkbare houtsmaak oplevert. De wijnen van het domein zijn zeer populair en de meeste flessen worden geëxporteerd, voornamelijk naar de V.S. en Japan. 

Hoewel klein, is het wijnhuis erg gericht op wijnliefhebbers die de streek verkennen.

In een knus proeflokaal voor maximaal 25 personen biedt het de gelegenheid om de wijnen te proeven en sinds kort kunnen gasten verblijven in het Riesling-Weingut Karl Erbes-gastenhuis in Ürzig. De kleinschaligheid van het familiebedrijf staat hiermee garant voor een persoonlijke kennismaking met kwalitatief hoogstaande wijnen.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Riesling qba 'Karl Erbes' 1L
    Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst