Conte Leopardi

Het wijnhuis: Conte Leopardi

Ingekapseld tussen de heuvels en de zee in de regio Le Marche ligt het wijnhuis Conte Leopardi. Hier, aan de oostkust van Midden-Italië, leeft de familie Leopardi Dittajuti al generaties lang. De wortels van de familie reiken zelfs ver terug naar de 5e eeuw, met de benoeming van Leopardo Leopardi (ja, zo heette hij echt) tot bisschop en zijn latere martelaarschap. De overblijfselen van deze heilige figuur vormen een blijvend symbool van de familie.  

Vandaag de dag wordt Conte Leopardi gerund door Piervittorio Leopardi Dittajuti en werkt al in het bedrijf sinds de jaren ‘80, toen zijn vader het bedrijf nog leidde. Hij beschouwt de wijngaarden als de motor voor het wijnhuis. Alles wat ze in de kelder doen, hangt af van het werk in de wijngaarden. Conte Leopardi verbouwt zowel internationale als inheemse druiven op een totaal van 45 hectare wijngaarden aan de voet van de Monte Conero, vlakbij de Adriatische Zee.   

De belangrijkste druivenrassen in Le Marche zijn montepulciano en verdicchio. De bodem is rijk aan kalksteen en mergel. Het typisch mediterrane klimaat, met zijn zee-invloeden en temperatuurschommelingen, draagt bij aan de optimale rijping van de druiven. De beste wijngaarden voor verdicchio liggen in de herkomstbenamingen Verdicchio dei Castelli di Jesi en Verdicchio di Matelica. Het zijn lichtvoetige, witte wijnen met levendige, frisse zuren, en een subtiele kruidigheid. Conte Leopardi maakt ook een aantal rode wijnen, waaronder een Rosso Conero, in dit geval wordt de wijn gemaakt van 100% montepulciano. Het is een volle rode wijn met aroma’s van rijp zwart fruit, Mediterrane kruiden en stevige, zwoele tannine.  

Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Lacrima di Morro d'Alba doc 'Conte Leopardi'
  Login voor de prijs
 2. Rosso Conero doc 'Fructus'
  Login voor de prijs
 3. Verdicchio Classico doc 'Conte Leopardi'
  Login voor de prijs
 4. Verdicchio Classico Superiore doc 'Castelverde'
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst