Prosecco Spumante doc 'Fili'

Een rinsfrisse smaak, zacht en mild, appel, zuren, maar ook een heel subtiele zoetimpressie, met een zachte mousse. Milde mousserende witte wijn. Een rinsfrisse smaak, zacht en mild, appel, zuren, maar ook een heel subtiele zoetimpressie, met een zachte mousse. Milde mousserende witte wijn. Ideaal als aperitief, bij kibbeling, schaal- en schelpdieren, maar ook bij een salade. 
Awards:
Decanter - Bronze Medal (World Wine Awards 2020)
87 pt - (Decanter 2022)

Proefnotitie

Kleur Bleek strogeel met een fijne mousse.
Geur Open geur met aangenaam wit fruit, peer, vlierbloemen, appel, perzik, zelfs wat kweepeer, geurig en breed.
Smaak Een rinsfrisse smaak, zacht en mild, appel, zuren, maar ook een heel subtiele zoetimpressie, met een zachte mousse. Milde mousserende witte wijn.
Serveertemperatuur 08-10℃
Serveersuggestie Ideaal als aperitief, bij kibbeling, schaal- en schelpdieren, maar ook bij een salade.
Land Italië
Regio Veneto
Druif glera

Technische gegevens

Artikelnummer 015605
Wijnhuis Sacchetto
Alcoholpercentage 11.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (mousserend)
Barcode Fles 08005172030000
Barcode Doos 08005172040009

Beschrijving

Sacchetto staat bekend om zijn fraaie, klassieke, traditioneel gemaakte Prosecco’s. Het bedrijf heeft hier al sinds de oprichting, in 1920, een specialiteit van gemaakt. Maar de moderne tijd vraagt om moderne Prosecco, ook bij een bedrijf dat al bijna honderd jaar oud is. Dat is de reden dat Sacchetto twee Prosecco’s op de markt heeft gebracht onder het label ‘Fili’, een afkorting van Filiberto, de voornaam van de oprichter. De beide Fili-Prosecco’s zijn gebotteld in een hippe, moderne fles met opdruk, die doet denken aan de ouderwetse kogelfles, maar dan in een mooie nieuwe vormgeving. Deze vormgeving moet de jonge wijndrinker bekoren, die zich graag laat verleiden tot het drinken van Prosecco, maar dan liefst wel uit een aansprekende fles. Maar voor Sacchetto blijft de inhoud natuurlijk de essentie, want je moet je altijd onderscheiden met kwaliteit. Deze Spumante wordt gemaakt van 100% glera-druiven, de basis voor alle goede prosecco. Hij krijgt zijn koolzuurbelletje met de charmat-methode, door het vasthouden van de koolzuur op grote tanks en vervolgens de wijn te bottelen. Spumante wil zeggen dat het een echte mousserende wijn is, met een mooie krachtige mousse. Typisch Prosecco. Typisch Sacchetto. Kwaliteit voor alles.

Prosecco Spumante doc 'Fili'

Login voor de prijs
Prosecco Spumante doc 'Fili' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding