Malbec 'Catena Alta'

Malbec is een paradepaardje van Catena, dit is er een met een krachtig karakter, staat als een huis, met zwarte bessen en vleugje chocola, puur en levendig, ferm, maar een fluwelen afdronk. Smaakt heerlijk bij fazant met groene kool en bloedworst, ribeye van de grill, belegen kazen.
Awards:
Oogstjaar 2017 - 92pt (Vinous)
Oogstjaar 2017 - 93pt (Tim Atkin)
Oogstjaar 2018 - 4,5 sterren (Perswijn)

Proefnotitie

Kleur Diep paarsrood
Geur Heerlijk bessen, cassis, puur fruit, wilde bloemen, kaneel, rokerig, met subtiel vanille, mokka, tabak.
Smaak Concentratie en diepgang, zwarte bessen en vleugje chocola, vanille en zwarte peper, puur en levendig, ferm, maar mooi zacht, met een fluwelen finale
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Smaakt heerlijk bij fazant met kool en bloedworst, ribeye van de grill, belegen kazen
Jaar 2020
Land Argentinië
Regio Mendoza
Druif malbec

Technische gegevens

Artikelnummer 064725
Wijnhuis Catena Zapata
Alcoholpercentage 13.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 07794450008237
Barcode Doos 17794450008234

Beschrijving

Nicola Catena plantte zijn eerste Malbec-wijngaard in Mendoza in 1902. Zijn kleinzoon, Nicolás Catena, staat bekend als de man die een revolutie teweegbracht in Argentijnse wijn en Malbec op grote hoogte aan de wereld introduceerde. De historische Catena Zapata-wijngaarden zijn beplant met de eigen selectie van malbec-planten van de familie Catena: de Catena-stekken. Catena Alta Malbec is net als voor veel andere wijnen afkomstig van verschillende wijngaarden. Door druiven van verschillende herkomst en hoogte te gebruiken wordt de wijn extra veelzijdig en complex.

Zo komen de malbec druiven van:
Blok 18 van de Angélica-wijngaard in Luján de Cuyo, op 920 meter hoogte,
Blok 4 van de La Pirámide-wijngaard in Agrel, op 950 meter hoogte,
Blok 1 van de Nicasia-wijngaard in Altamira, op 1.095 meter hoogte,
Blok 6 van de Angélica Sur-wijngaard in San Carlos, op 1.100 meter hoogte,
Blok 9 van de Adrianna-wijngaard in Gualtallary, de hoogste wijngaard van allemaal op 1.450 meter hoogte.

De wijn wordt gemaakt op basis van druiven die zowel in de wijngaard als in de kelder aan een strikte selectie zijn onderworpen. De percelen worden op verschillende tijdstippen geoogst om een optimale natuurlijke zuurgraad en een matig alcoholgehalte te garanderen. De druiven worden met de hand geladen in fermentatiebakken van klein formaat en vaten van 225-500 liter. De druiven worden apart per perceel gefermenteerd en gerijpt. De fermentatie en koude maceratie duren in totaal 28-30 dagen waarbij gebruik wordt gemaakt van wilde gisten. Door een lange gisting en weking op de schillen krijgt de wijn veel diepgang. De wijn ondergaat de alcoholische en malolactische gisting in Frans eikenhouten vaten. De wijn ondergaat ook een actieve battonage om het te beschermen en de benodigde hoeveelheid zwaveldioxide drastisch te verminderen. Een rijping op vaten van Frans eikenhout gedurende 18 maanden geeft ‘m een prachtige verfijning en rondeur. Een schoolvoorbeeld van een prachtige Malbec, het handelsmerk van Laura en Nicolás Catena.

Malbec 'Catena Alta'

Login voor de prijs
Malbec 'Catena Alta' is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding